Resultats de la cerca frase exacta: 1.144

151. corder 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de corder. Un plat de corder rostit.  [...]
152. llonza
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn adherida a una falsa costella. [...]
153. escaldabec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet del gènere Russula, de l'ordre de les russulals, de carn molt coent. escaldabec fràgil Escaldabec de barret violaci pàl·lid i carn fràgil i picant (Russula fragilis).  [...]
154. mondongo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
155. encarnar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Revestir d'una forma corporal, especialment d'una forma humana. Déu encarnà son fill. El Verb s'ha encarnat. Personificar 2 . Luter encarna l'esperit de la Reforma. Entrar dins la carn. Se li ha encarnat una ungla. Una ferida, posar carn nova. Pintar del color de la carn. [...]
156. capolat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn capolada amb cansalada, verdura, alls, etc. [...]
157. cruejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ésser mig cru, no ben cuit. Aquesta carn crueja. [...]
158. confitat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja confitada, especialment en sal i vinagre. Avui mengem confitat. Carn, especialment conjunt de llom, costelles i embotits de porc, conservada dins olles amb oli o greix. Confitat d'ànec. [...]
159. abat 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit fet de ventrell de porc farcit de carn capolada. [...]
160. bull 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra feta del budell ample, farcida principalment de carn magra. [...]
Pàgines  16 / 115 
<< Anterior  Pàgina  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  Següent >>